Kulit gatal

Hi nak Tanya, siapa kat sini pernah alami kulit gatal gatal kat kaki or tangan? Bila garu mula la luka sana sini, dah tak tahan dah rasanya hmmm ada cara tak nak kasi hilang rasa gatal tu ? #27weeks

21 Balas

saya jadi gelembung air dkt jari manis kiri je 😂 Gatal tu ya Rabbi. jari kedut mcm org tua dah. dgn jd bersisik. X garu gatal. dah garu lagi gatal haha

2y ago

Allahu kesiannya sis, kalau buat diam je lagi gatal tu sis

1st trimester betis gatal2 sampai berparut. masuk 2nd trimester hilang terus gatal. tp parut kekal sampai skrg dh nk bersalin pon.

2y ago

mesti berbekas parut tu kan sis, takpe nnt sapu lotion or scrub hilang la tu

Pregnant bole mkn satu jer jenis pill untuk hilang gatal atau selseme. Name nye clarityne. Klau was2 bole tanye dr 😊

saya pernah kne time pregnant ank pertama..sy terus pergi hospital..sbb mlm langsung x blh tdo sbb gatal sngt

2y ago

aah sy time malam je menjadi garu garu sy haih kdg nak tdo dh terbangun sbb betis and peha terasa gatal

sma la sis..Sy sejak masuk 36 week keatas ..sgt gatal...lgi2 d betis..smpai Luka ni...

sekarang ni itu saya rasa badan saya abis gatal gatal dan luka tak tau sebab dia

Sama.. 18 week gatal2 kt perut.. Sy sapu losyen dan minum byk air..

Sy gatal2 waktu malam nak tido mesti gatal... Siang tak gatal pulak...

doktor kata gatal2 tu xde ape..mungkin sbb pembawakan bayi tu je

2y ago

yaa mungkinla, malam je jadi haih

sama la sis.sy masuk 30w badan jd gatal²