hai

Nak Tanya, siapa ibu2 dekat sini beri anak pacifier ?mcm mana nak biasakan anak mula2?sy dah nak balik keeja, susah pulak hati cz anak jenis tido kena ada puting dekat mulut baru nak tido.. Susah hati nak pegi keja night shift... ?

1 Balas

Actually saya tak beri anak pacifier walaupun kerja bukan waktu normal macam orang lain. If really needed, cari pacifier yang lembut dan yang berkualiti(mirip puting ibu). So biarkan anak biasa tidur dalam keadaan penat dahulu so dia akan jadi automatic. Masa nak membiasakan tu agak sengsara, but it is worthed. Try dulu k.