34minggu 5hari

Nak tanya siapa ada masalah keputihan? Kadang2 gatal, kadang2 berair sampai basah panties/seluar. Saya kena dah berkali tapi gap minggu, cuma pagi ni risau sebab ingatkan air ketuban ke apa, dahla gatal. Boleh tak share sape2 pernah kena?

4 Balas

saya sama mcm awak... dh pegy kecemasan, doktor bgi antibiotik 5 hari utk UTI. pastu sampai skrg masih belum elok. Air barli air kelapa dh amal kan ttp sama. nak ambil berlebihan tkot jdi lain pula. Lepastu gatal² dan ada bintik hitam di bibir vagina (mcm tahilalat tapi bukan) seakan jerawat atauu tak pasti. jadi ruam kt miss V. Gatal dan tak selesanya Allah je tahu kdg sampai tkde mood la. Dekat cik suami pon saya rasa kesian sbb tk dpt nk buat tanggungjawab walau cik suami faham je hmmm... semalam ditekap dgn air panas + garam bukit malam² sbb tk tahan sgt. baru lah tido lena sampai pagi. Jgn start garu je, start garu je...habis!!! EDUCATION PURPOSE ONLY!!! p/s: minta maaf sekadar nak share rupa bintik/jerawat/tak pasti apa dia tpi ada masa akan rasa gatal di bawah dan salah satu drpd bintik ni akan berdarah.

1y ago

Tak pergi swasta sebab tunggu result kk je dulu, sebab dah checkup situ

keputihan ni mcm likat. kalau ketuban air sahaja dan tak berbau. kalau risau boleh rujuk doctor. bgtau apa yg awak rasa dn alami. gatal2 ni takut jangkitan kuman dkt vagina awak

pegi klinik swasta pun xpe. Dr check air kencing if Kotor 3+ dia bagi antibiotics. nthen dia bagi ubat cucuk dlm . now saya da ok. saya 2 hari fatal trust pergi.

1y ago

Kalau checkup kk kencing ok tak kotor cane ya? Saya punya keputihan berubah ubah. Tak menentu. Kadang gatal kadang berair

boleh buat swab ye sis. sy mcm sis jugak. last2 sy kena gbs+. mmg gatal gler. smpai pedihh kat private tu

1y ago

betul tu, mcm sy juga. mula buat swab dkt klinik sy checkup result keluar xde gbs. doctor bagi ubat insert dn antibiotik tapi xberkesan. disebabkan xtahan sangat gatal smpi tahap xboleh tido. sy ambik 2nd option pergi klinik lain. swab lagi then result keluar dlm 5hari gbs+ & candida