Vagina prob

Hi mommies , nak tanya pada mommies semua ada tak yang mempunyai masalah gatal di vagina . Kadang2 keputihan tak ada pun rasa gatal . Gatal sgt sampai kadang2 sampai terluka n pedih bila terkena air . Boleh share tak mcm mana nak hilangkan atau nak dptkan cream dkt farmasi . Sy pregnant 5 bulan.

5 Balas

Mama sy pernah suruh amal kan berendam air garam dekat bisin. Waktu bepantang. Untuk cepat kan baik luka, darah cepat habis and hilang kan gatal gatal. Even waktu nak habis uzur tu pun dia suruh buat supaya bersihkan dalaman. Tak tahu lah ye menjadi ke tak. Sbb ni petua orang dulu dulu. Alhamdulillah sy ikutkan je sbb cakap ibu kita kan. And so far, tak gatal gatal.

4y ago

Thankyou bagi suggestion

sis . nampak teruk kalau gatal terlampau mcm tu . apa kata jumpa doktor , nanti doktor check . dia akan bgitahu sma ada jangkitan kuman atau tidak . mmg dia ada bagi ubat nnti . tk thu lah ubat sapu atau antibiotik . Kerap tukar pantyliner sis .

4y ago

Kadang2 tak gatal . Kadang2 waktu baru tukar pun boleh gatal tu mcm pelik . Sy memang selalu tukar pantyliner . Anyway tq ya

Try beli daun sireh. Masukkan air dan daun sireh. Agak dah didih. Tutup api. Bg sejuk dulu air tu kemudian buat sebagai basuhan atau bilasan pd kemaluan tu. Sbg penganti feminine wash.

4y ago

Thankyou 😊

6ty checkup bgtahu nurse or doc dia akan bagi ubat....sy keputihan shj, x gatal or bau, doktor bg ubat..

Boleh beli cream dekat farmasi.. sy pom alami masalh mcm ni jgk.. beli cream di farmasi dah oke..

4y ago

Tq . Boleh ya beli dekat farmasi . Ok baik terimakasih