Minum air gula

Nak tanya siap2 hehe ✌🏻 contoh kalau esok kita kena minum air gula. Nurse KK suruh puasa start pukul 12 malam jgn makan apa2 lagi dah. Untuk next day esoknya, pagi tu sebelum nak ke klinik, boleh ke kita minum air? Kalau air masak boleh tak? Ke tak boleh masuk apa2 dalam perut?#bantusharing #babyfirst

18 Balas

Saya dah lepas minum gula ...aritu mmg doc minta puasa lepas jam 12 tapi sy mmg jenis tak boleh makan lepas jam 8mlm...so esok nya saya pergi kinik awal...untuk minum gula tanpa minum setitik air pon...dan lepas 2 jam saya bertahan dengan Loya air gula tu... Alhamdulillah...keputusan semua dlm bacaan yang cantik...Itu pon jenuh di pesan oleh orang tua supaya tak minum apa2 sebelum minum air gula tu... InsyaAllah dapat la bacaan yang cantik

sy pn first time preggy.. harituu tnya nurse nk minum air kosong pn xleh ke..dia x ckp xleh tp dy kata seeloknya xyh minum..tkut affect result nnti..n sy pn ekt nasihat nurse tuu alhamdulillah x sgkut gdm..tp pagi minum air gula tuu perit jgk laa bila air gula tuu lalu tekak..sbb tekak kering kn 😅

2y ago

Hahaha yeke sis, saya pon first preggy ni harapnya baik2 sajalah. Bnyk yg ckp takleh minum air masak. So saya pon nak ikut lah cara tu. Tgok kat sini smua yg dah berpengalaman kan. Takut result tak cantik so kita ikut je la. Tq sis share❤️

malam before nak masok tido tu boleh minum tapi quantity yg sikit ye. pastu esok pagi tu before minum air gula elakkan minum air apa2 sbb kita nak dptkan bacaan yg tepat untuk kadar gula dlm darah. lepas 2 jam dh minum air gula dah ambik darah haaa lantak kau la nak makan apa pon

Saya hujung bulan 1 ni minum air gula….nurse suruh puasa start kul 10 malam…jangan makan & minum…..minum air masak pun x boleh…………..x tau la mcm mna nnti 😅… asal tidur trbngun sbb tekak kering…😅

2y ago

Ouh okay baik sis❤️

Hi sis. Kalau kk tempat saya tak boleh minum dan makan even minum air kosong. Terseksa juga la menunggu nak kena panggil. Berlapar dan haus kan. Tapi nasib tak sangkut kena minum air gula lagi time tu. Alhamdulillah

Nurse dekat tempat saya mintak puasa selepas pkul 10 mlm. Boleh je minum air kosong tpi jgn byk. Biar dahaga x pe. Nanti time minum air gula tu sedap la sikit.

2y ago

Ouh mcm tu ye sis, okay baik sis. Haha tulah saya harap okay la dgn tekak saya nanti. First time nak minum air gula ni. Tq sis share🌹

nk minum air boleh je sis.. tpi minum air masak ke... 2 hri sebelum sis mnum tu klo leh elakkan mkn benda2 manis... sy last mkn kul 10 la paling lewat pun...

2y ago

Ouh mcm tu, okay baik sis terima kasih share🌹

pkul 12 malam??? bukan pukul 10 mlm ke.. start 10 mlm then esok pagi tu minum sikit jela air kosong. utk hilang segala pahit dlm mulut kan.. bole jee

2y ago

Haah dorang call bgitau mcm tu, entahlah sis. Saya start pukul 10 la biar awal sikit. Okay sis tq ye share👍🏻

Nurse KK tempat saya bagitau henti makan pukul 10 malam, jangan minum banyak air. Kena sampai KK 7:30am hari seterusnya.

2y ago

Ouh mcm tu ye, haritu nurse call saya kata kne start puasa pkul 12 tgh mlm, maybe tmpat lain2 kot suruh waktu start puasa. Takpelah sis saya ikut sis la awal sikit. Sbb saya risau kot la takdan kan pukul 12 tu skjap sngt smpai ke esok pagi tu. Terima kasih sis share🌹

bergantung pd klinik tempat kita rujuk. Mcm kk tempat sy puasa mula jam 10pm, dan x blh minum air kosong langsung.

2y ago

Ouh mcm tu, okay baik sis tq share❤️