BARU LEPAS BERSALIN CAESER, TIMBUL BINTIK GATAL SELURUH BADAN & MUKA.

Nak tanya sesiapa ada pengalaman/tgk org lain yg badan naik gatal2 berbintik merah seminggu selepas bersalin (caeser). Ruam2 gatal area kaki, betis, paha, atas perut, leher & muka ??Huhu. Selamat x kalau nk breastfeed baby dgn keadaan cmni?? (photo)... Ingat esok nk g klinik...

BARU LEPAS BERSALIN CAESER, TIMBUL BINTIK GATAL SELURUH BADAN & MUKA.
2 Balas

Sy pun ada alami time bpantang anak kedua.. terkejut tegok byk bintik merah naik sbb alahan herba lepas urut.. hilang dlm seminggu. Sapu pakai calamine lotion utk kurangkan gatal n redakan bintik merah..

Lpas czer tu doc ada msukan darah lain x?means satu beg darah?sb sy ad a trjadi mcm tu lpas tmbah darah lain satu beg..bgtahu doc lpastu doc bg antibiotik,lpastu hilang

5y ago

Xsure juga.. Tpi dr xde inform pula masukkan darah... Ni seminggu lps discharge hosp jd cmni