Ogos mummy

Nak tanya sekarang kandungan dah 34 week 1 day bila ya boleh start amik cuti kerja rasa da x larat sgt tp karang amik awal baby x keluar lagi nk minta pendapat mommy semua . Tq

8 Balas

Saya ngam² 36week saya da cuti start 9/7 . Date due bulan 8 mmg rasa awal apply cuti tapi tak larat da bawk perut sambil buat kerja . Jadi ambil awal boleh rehat dulu sebelum bersalin sbb lepas bersalin nnti kita lgi tak cukup rehat . Kena prepare mental rehat secukupnya .

Saya due 19 ogos, hari ni 34w 2d..saya dah ambik cuti start isnin 8 julai..saya ambik annual leave dulu, habiskan..lps dah habis annual leave nanti, terus start early maternity leave pulak walaupun blm beranak. Tp cuti lps baby keluar tu jd pendek la sikit sbb dah ambik awal..

2mo ago

sama saya pun dah ambil 2 minggu awal. asal bdiri je perut ngeras, tak tahan sgt..nasib bos xcheck due date

selalunya sebulan sebelum due . tapi kalau sis tak larat sangat sangat jangan paksa diri . minta surat pengesahan dekat doktor yang sis betul betul dah tak larat untuk datang bekerja dan perlukan rehat . Boleh apply cuti awal . Tapi tak bergaji la hehe

sama la saya pun rasa nak amik cuti awal sebab sgt2 tak larat. dengan hb low. tapi maternity leave saya 60 hari je. macam mana eh? saya rasa nak baring je sekarang.... rasa nak serah diri pun ada 😭

2mo ago

sama la dgn saya 60 hari jugak cuti bersalin. alasan bos sbb kerja swasta

sy due 14/8 doktor kata msuk wad 2mggu awal mungkin hjung bln ni sbb sy gdm.. tp skg pun tak larat dh nk gi kerja..sy kerja gaji hari..xkerja xde gaji usaha juga la wlau xlarat 😭

Ofis saya boleh je ambil awal tapi tolak cuti maternity. Jadinya nanti dia kira 98 hari dari hri kita mula cuti..

Boleh minta advice doktor. Macam saya doktor advice 2 minggu sebelum

Sy ambil seminggu before due sbb wfh