tolong jawab?

Nak tanya saya selalu bila bersama suami pstu air mani selalu terkeluar balik kadang banyak kadang sikit suami selalu je lpas pancut tu lama je stay tkde cabut lagi pastu pancut tu dalam ada org ckp pancut sipi2 je tu keluar , pastu nye saya siap alas bantal dan kadang tk bergerak selama 30 minit tp kadang still je meleleh banyak. what should i do? ? kakak2 pengalaman . sy bru kawin awl bulan 9 tp still belum rezeki lagi , boleh share kan tk.

115 Balas

Saya pernah jadi .. Bila pergi dekat bidan dia cakap tu peranakan jatuh. So kena ngurut angkat balik. Mybe before kawin selalu angkat benda2 berat .. Atau terlalu aktif. Lepas saya mngurut 3 hari berturut2 angkat peranakan . Lepas seminggu bersama . Air dah tak keluaq .. Siang baru keluaq . Mybe berdiri kott .. Tapi yg kluaq pon bukan yg pekat .. Yg cair2 jaaa .. Yg cair tuu air mani yg bersama tu jaa .. Hehehehhehek ..

Kena letak bantal bawah punggung @ tegakkan kaki ke dinding @ tonggengkan badan lepas bersama suami spya xtkeluar.. awal kahwin dulu sy ada g jumpa doktor then sy dpt tahu rahim sy jenis rahim terbalik.. alhamdulillah, 2 bulan lepas kahwin trus berisi.. skg tgh hamil anak kedua.. lagi satu, nak senang detect waktu subur bila keluar keputihan yg sgt jernih.. masa tue boleh laa ambik peluang bersama suami 😁

dlu sy mcm tu jgk, bila pergi mngurut bidan ckp rahim tk ddk posisi yg btol sbb sy jatuh pengsan kt tandas..lps 2mnggu mngurut rahim bengkak, dlm 3mnggu jgk la.. mmg kerap mngurut utk btol kn rahim.. bidan tu ckp, air mani keluar kdng punca rahim tk sihat...nk mngurut kne cari bidan yg btol2 berpengalaman..lps rjin mngurut alhamdulillah lekat.. sis masih awal lg, enjoy dlu masa berdua dgn suami.. nnt ad rezeki ade la

5y ago

B4 ni org dtg mgurut kat rumah.. Dia urut sakit sgt2.. Smpai lebam2 kaki badan... Lps tu my mom & husband xbg dah urut dgn dia.. Lps urut dgn bidan ni... Opk sy jadi terang sgt2 bila time subur wlupun test mlm2.. Sblm ni kalau waktu subur naik double line yg x pekat sgt... 😅😅 Husband dah mula bcakap pasal baby kan... Kena cari jln la usaha... Dah setahun lebih kahwin..

Samalah macam sy. Mmg air tu keluar jugak lepas bersama. Tapi alhamdulillah Allah bagi rezeki selepas tunggu 5tahun 6bulan. Dia tak semestinya keluar semua. Try masa bersama tu lapik bantal bawah punggung Kita. Lepas suami dah buang dalam tu jangan terus bangun. Angkat kaki dalam 10min ke. Sy buat mcm Tu. Mmg Akan Ada yg keluar jugak. Tapi tak keluar semua. Inshaallah Ada rezeki sis, aamiin..

Awal lg tu skrg br bulan 10. Mengandung ini dia ikut rezeki sis ada awal ada lmbat. Sy 6 bulan kawen br lekat. Ok utk air mani, Dia mmg akan meleleh kelua jugak. Dulu sy ms br br kawen pon mcm tu tak tahu. Lepas tu sy tny mak sy mmg mcm tu ke dia meleleh kelua. Mak sy ckp mmg la. Skrg alhamdulillah 6 bulan dah ngadung. Bile dah pancut dlm tu insyaallah rezeki sentiasa ada utk ngandung.

Makan acid folic 1 tablet everyday without fail. Download period calendar in your fon and check bila waktu subur. Bersama suami pada waktu tu untuk 1 minggu... kalau susah, beli strip ovulation dari Lazada... banyak membaca and relax... Don't stress... x letak kalau u stress... Makan makanan yang berkhasiat... Surely with Gods will, you will get good news soon....

Pengalaman sy masa nak dpt baby ni sy kat atas sis. Bila berhubungan ja sy kat atas. Sebab ada member ajar mcm tu 😁Lepas berhubungan jngn trus cuci. Rest tidur dulu bg air mani. Berhubungan kene 22 semangat maksudnya memang sama2 nak bukan cuma suami ja yg nak. Lagi satu member bg tau jngn kerap berhubungan supaya air mani suami power. Bagi jarak jngn setiap hari. Coba sis buat mcm sy

4y ago

Kan sis ☺

Saya kawin dah 2thun... selama sethun yg lepas saya pun berada di situasi yg sama mcm awak, bila bersama air mani tu keluar balik, kdg2 sampai ngis. Ylah kita dah mcm mcm usaha, nak anak.. pastu kdg2 bila bersama rasa sakit.. tapi awak jgn putus asa, kene usaha lagi... now saya dah prgnt pun dah 15week... before memang air mani tu keluar je.. yg penting kene percaya pada tuhan 😊

In...Syaa...Allah, ade rezeki tu t... kdg Allah nk soh awk honeymoon dlu dgn suami... bru je kawin kan.... honeymoon puas2 dlu... sye pun awal2 kawin, hrp cgt lekat... bile trlampau brhrp cgt, gugur.... mybe Allah rase kami blom ready or nk kami honeymoon puas2 dlu.... pstu alhamdulillah, nie lekat balik dh... skrg nk msok 4bulan..... In...Syaa...Allah, ade rezeki awak t....

pndpt sy, kena tahu bila kita subur. sbb masa tu probability utk conceive tinggi. klu jenis period teratur..blh kira sendiri anggaran tarikh subur. kalau tak, blh download apps utk track period & apps blh tlg kira kan. plus klu blh pegi berurut. sbb kita taktahu keadaan rahim kita ok or tak. tak bermaksud period teratur rahim kita ok. folic acid kena consume juga.