Pregnancy

Hi nak tanya. Saya period tak teratur, then bulan 1 saya ada period 18.1.2022 - 28.1.2022 Then saya ada check upt samar. Dah 3 hari samar. Adajah tu faint line atau positive ya? Thank you :) #TTC3Y

12 Balas

check pakai upt clear blue terus sis. boleh detect awal pregnancy… saya check belum sampai tarikh period dah positive 😅😂 senang nak ready awal kehamilan

tunggu smggu lps tarikh period. tp yg tak sabar mcm sy hari² sy check. slagi tk period. walaupun line samar. sb sy pernah line samar. rupanya chemical pregnancy.

3y ago

Okay puan. Saya ada check pagi tadi, line makin terang berbanding hari sebelum hopefully ada berita baik. Aamiin aamiin

kalau sis check upt ada double line samar. insha allah ada rezeki tu. kalau sis nk kepastian lg. sis boleh tunggu lgi seminggu dua pergi scan.

baik sis gi klinik check dgn dok..sbb period x teratur ni.. sepanjang x tau keputusan tu. sis jgn buat kj yg berat2..takut nt positif😊

Sis cuba repeat upt guna first urine..sya pon period xregular sebelom ni n xsedar pon pregnant...last2 gugur..semoga ada rezeki sis..

Rasanya ada sudah tu😍 Tapi lebi baik sis cek klinik moga ada berita gembira god bless 🙏🏻

cek dgn doc la puan sbb period x teratur kan. sy pun tak reti nak komen mcmana bg situasi puan ni.

3y ago

Salah satu pun boleh, apa2 call dulu klinik, ya.

Cuba puan buat UPT di awal pagi. First kencing tu. selalu time tu lagi jelas results.

3y ago

Saya dah check awal pagi. Still samar. Harini pun check pagi tadi line merah makin terang sedikit berbanding hari sebelumnya 🥰

Semoga ada rezeki sis n suami untuk dpt zuriat..amiin 🤲

3y ago

Terima kasih puan. Semoga puan dipermudahkan segala urusan puan dan doanya berbalik kepada puan. Aamiin ya Allah

Nanti ulang cek lagi seminggu ke 2 minggu