Mohon pencerahan

Nak tanya, saya pam susu badan, then masuk peti sejuk 2 pintu bahagian bawah. Esoknya saya keluarkan, tapi baby tak minum pun. Boleh simpan balik tak? Ke patut buang je?

5 Balas

Xboleh simpan balik sis once dah keluarkan. Kna habiskan terus. Kalau baby xminum, cuba mintak org lain yg susukan baby. Biasanya baby bila ada mama dia, dia lagi suka df je. Org lain susukan, baru boleh dia minum botol. Kalau x, baby mmg akan mntk yg fresh je. Hihi

lepas klua kn dari fridge, x boleh masuk balik.. slalu nye lepas klua kn, lepas panas kn, kne abis kn dlm masa 1 jam.. kalau syg nk buang, bagi bby mandi.. nnti kulit bby cntik.. 🤗

5y ago

letak susu dalam tab mandi tu.. then campur dgn air suam.. bagi suam2 mcm mndi air biasa.. then mandi kn je.. xyh sabun xyh bilas.. lepas settle, lap2 then pakai kn baju.. 🤗

Kalau dah keluar fridge tak boleh masuk balik. Baby sy kalau x minum, sy buat milk bath. Hehe

Lepas dah bawa keluar and suhu pun dah bertukar, kena pakai terus takboleh simpan semula.

Buang je. Sebab dah di panaskan tak elok simpan balik.