Puting payudara macam tenggelam

nak tanya, saya first mom to be, jadi kalau checkup kk mesti ada nurse check payudara sekali, tapi nurse kata puting macam tenggelam. Saya baru je 5 bulan pregnent, so normal ke atau ada cara2 nak bagi puting tu muncul?

2 Balas

sy punya pun mcm tu jugak.. tp bila anak dah lahir auto anak kita tahu hisap.. cuma sis nnti kene belajar marmet. sebelum bagi susu dekat anak sis marmet dulu.. lama2 nnti anak pandai hisap walaupun puting tenggelam.. waktu pregnant ni pun sis boleh belajar atau try buat marmet👍🏻

Sy ada bca masa pregnant sis boleh cuba bg dia timbul dgn nipple puller atau tarik2 ms mandi tu. Mcm renyah tp mudah utk baby menyusu nnt. Nnt baby lahir risaubtakde masa nk buat tu n ibu jd stress sbb susah nk menysukan baby. Goodluck mommyyyy