Cara nak munculkan puting

Hai selamat pagi ibu2 , maaf soalan saya agak sensitif .. macam mana nak munculkan puting sebab puting saya jenis tenggelam 😌 anak first dulu saya mampu bf sampai 3month je sebab kesian dia nangis tak puas nak menyusu puting mami dia jenis tenggelam , so kalau boleh untuk second baby ni saya nak fully bf .. #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Ibu boleh try guna air panas suam and apply kat nipple and massage, nanti ia akan timbul sendiri. I pun dulu ada masalah yg sama, tapi kita kena kerap kan bf baby in another way sbb bila kerap nipple tu akan start timbul dah and x kan tenggelam lagi. Hope it helps ya.

2y ago

okey terima kasih atas info sis

Kalau saya masa pregnant suka urut breast masa mandi pakai sabun, senang licin. Saya akan urut untuk tarik nipple tu keluar. Dgn urut keliling breast nty susu keluar lancar. Sy dah try mmg menjadi. Sbb nurse tmpt sy yg ajar dulu 😊

2y ago

okey terima kasih sis