Hi, siapa sini bersalin Baby September 2022 ? Saya due date 10.9.22

Nak tanya saya dah 38w2d tapi masih takada tanda. Siapa mcm saya ? Setakat sakit area miss v tu ada je. rasa ditekan2 tapi sekejap je pastu ok dah. Tapi lately ni saya kerap sangat buang air besar. Itu tanda ke? Kdg2 tu tknk mkn sbb mkn je membuang 🫠 Saya tknk dehidrasi so saya minum air kelapa. Harap sangat baby tak overdue 🤧

20 Balas

Mbuang tu kira tanda dh. Sy since 35w lg dh kerap mbuang yg smooth. Sblum tu sembelit sikit. Due sy 1/9, smlm dh ada show darah + lendir tp takde contraction yg kuat@teratur lg cuma sakit² ringan on off je. Pergi hospital pg td, Dr check pintu rahim tak buka lg. So Dr sruh balik rmh monitor sndri dlu.

Sama saya due 11/9 tiada tanda pergi check bawah Dr ckp dah lembut tunggu cervix jd nipis ,baby kepala dah kah bawah tapi belum masuk bawah2 lagi Dan face up lagi , kena tunggu face down barulah bersalin secara normal 😮‍💨 tiada tanda2 cuma perut sgt keras most of the time

sye due 2/9 tapi tanda takda lagi n doc kk sruh serah diri ke hspital 2/9 tu sama ada hspital nak bagi tarikh baru atau tahan tu ikot pada hspital..mohon doakan semoga 2/9 tu sye dibukakkan jalan n bersalin ye..semoga urusan sye dan ibu" semua dprmudahkan ye.. aamin

2y ago

sy kne serah diri pon sbb tekanan drah tinggi spnjg prgnant.. tu yg kne awl bsalin 2minggu sblom due date..

Dua mggu sebelum bersalin saya kerap berak sampaikan buasir. Edd saya 01/09 tapi saya selamat melahirkan 27/08. Saya taknak overdue so, ikut saranan nurse iaitu bersama. Saya buat selang sehari.

sy due 5.9 pon takde tnda apa lg cumanya baby slalu mengeras. sabtu haritu baby mengeras je dr pg. sy pegi hospital tp kena balik sbb katanya contraction tak regular lg

Kerap berak salah 1 tanda. Sy sejak week 37 dah hari2 membuang dgn lancar… kdg sampai 2 kali sehari. Bagus tu biar perut clear in case nnt tetibe nk beranak

Sy pun due 10/9. Sama dgn sis xde tanda lagi & kerap rasa nk membuang. Just rasa cramp dkt bawah perut ja. Tapi tulang belakang dh start sakit & tido x selesa.

2y ago

sama dgn saya. tak boleh tidur. tak selesa dah.

saya due esok 1/9 tanda tu ada sikit2 sket pigag kjp...mngeras kjap ..adehh risau overdue jgk nie..esok jmpa dr xtau la tmbah miggu ke apa

sama lah due kita tapi belum ada tanda-tanda lagi sakit tu kejap je lepas tu hilang lagi..harap² lah tak overdue

saya due sama 10.9.22, tp baby nak keluar awal 23.8.22 😂.. 37w 3d.. alhamdhulillah bersalin bb girl 2.72kg

2y ago

tq☺️