Cramp perut

Hi nak tanya. Saya check CB dapat result 2-3 weeks. Sementara nak tunggu 8weeks for scan, it is normal kalau perut cramp mcm senggugut sepanjang hari. Kalau bangun tidur rasa mcm perut keras. #pleasehelp #firstbaby #1stimemom

Cramp perut
2 Balas

Cuma nak betulkan, yg clearblue tunjuk ni estimated conceived time, bukan usia kandungan ya. Anggaran kalau 2-3 ni dalam 4-5 minggu mengandung. Tapi tk boleh follow ni ye. Anggaran usia kandungan ikut kiraan last period (hari pertama period yg terakhir). Utk perut cramp tu saya tk pasti sbb saya tk ada pengalaman, tapi baca ramai yang rasa mcm tu. Mungkin normal selagi tak ada blood spotting / turun darah. Banyakkan bed rest kalau risau

3y ago

Ohh terima kasih ya. Itu la sekarang saya dah start kerja hari hari maybe sbb tu kot saya rasa cramp. Maybe kena rest sehari dua. Thank you ya for your respond 😘

normal

3y ago

Sama2 💐