ada tumbuh bintik2 merah cam jerawat

hi nak tanya, saya baru masuk 2nd trimester. normal ke kalau tumbuh cam jerawat badan? dia bukan jerawat tau, dia bintik2 merah banyak kat depan and belakang badan saya. alahai sedihnya. ke rashes yg saya kena jumpa dr?

6 Balas

sakrg sy baru nasuk 16w.. sy pn mengalami benda y sama.. y ni kandungan ke 4..1st kna mcm ni.. bintik² merah mcm jerawat kt blakang..nasib kecik².. tiap mlm selalu mntk ank sapu losyen n garu lembut².. bhbs blakang sy dah xcantik..

try jumpa doc . saya pun ada naik gatal2 tp masa 1st trimester , habis penuh gatal2 merah satu badan . sapu krim bru okey sikit . tp kerap jd jugak naik gatal tu taktau sbb apa , mungkin baju kot ataupun alah ke hehe tak pasti

sy ank pertama penuh blkng bdn .gatal.. msa nak ceaser..tkejut Dr tngok . tp abis brnk clear smua..ank kdua skrg ..penuh jerawat pasir pulak di muka

Rasanya normal,sebab saya pun kena camni juga biji biji merah kat belakang.Maybe sebab hormon hamil kot.

sy pun sama sis naik bintik2 merah kt bdn mcm ruam gitu

Saya pula naik jerawat kat mukaaaa. Arghhh 😭