JERAWAT HALUS

Assalam mmy² semua.. nak tanya, normal kah kalau belakang badan kita tumbuh jerawat yg halus² time pregnant ? ni kandungan ke 3, &baru 3 bulan usia kandungan..#seriusnanya sbelum ni takpernah ada jerawat masa ngandung, kalini bukan takat dimuka, dibelakang bdn pun ada juga tumbuh, tpi yg di badan jenis jerawat yg halus².. di muka jerawat mcm biasa merah²... ada tak tips tuk elakkan @ hilangkan jerawat yg tumbuh tu ?

3 Balas

Hormon sis, saya pun lama tak naik jerawat, sekli prgnant ni, naik tepi pipi halus2 lak tuu. hehe, nsib gatal jee, dia mcn ruam pun ada,😅

1y ago

yekan sis.. tapi saya kat muka tak halus, kt blakang halus..

hormon tu sis. time prgnt ni biasa skin lebih berminyak dari biasa. jd jaga hydrating skincare macam biasa je

1y ago

oo yeke sis.. terima kasih sis..

Sama lah sis. Saya ingat saya je macamni. Belakang badan saya banyak sangat naik jerawat 😭

1y ago

ye sis.. jerawat halus² tumbuh kt blakang🤧