baby tukar posisi melintang dalam perut

Nak tanya sapa2 ada pengalaman mcm saya tak?sekarang 33 weeks...sebelum ni elok je kepala dduk kat bawah...ni pgi td subuh2 saya rsa die tukar posisi melintang...selalu rasa sakit kat bawah kalau bangon...ni rse mcm kosong xdew ppew...bile dipegang guna tgn sendiri xdpt dipastikan posisinye...risau sngt...agak2 boleh pusing balik tak ke posisi asal kebawah?and ada tips tak untuk bagi die turun ke bawah?

5 Balas

Awal lagi tu sis...nanti dalam 35 - 36w baby akan pusing, In shaa Allah...cam kes saya scan kk 35w baby songsang, rujuk pakar skrg 36w alhamdulilah baby dah pusing kepala di bawah...next week checkup kk scan semula, mudah²an baby tak berpusing balik...🤗

Time2 macam ni awk kena banyak buat position menonggeng atau sujud lama2. Sy hari2 buat atas katil, so tak sakit sangat lutut siku. Baby memang still pusing2 lagi selagi tak keluar

4y ago

🤗🤗

Bleh pusing sis.. Sy pun scan ms 32 kepala baby kt atas.. Lpas tu bru ni g checkup 34week kepala baby kt bwh dh..

Selagi ada ruang baby ada peluang nak pusing balik..kecuali dah padat susah baby nak pusing balik.

Nnt baby akan pusing semula ke kedudukan yg sepatutnya. Doa & pujuk baby ya