Baby 23 hari minum 90 - 120ml formula milk

Hi, nak tanya sa Cuba BF baby. Dia masih lapar 😞 so top up formula milk. First mix 60ml xckup bising nak Lagi. So top up Lagi 60ml. Baru dia puas. Is this normal? Skg baby bangun every 2 hours. Cuba BF then top up 60ml formula milk. Anyone experience the same?

2 Balas

saya punya baby pun sama. saya tanya dr, dia cakap bila baby minta susu bagi je selagi dia tak muntah. sebab kalau dah muntah tu dah kira over supply. means dia dah cukup minum susu tu. so dah boleh stop bagi susu. tapi baby saya jenis bukan direct minum sekali banyak. dia minum sekejap lepastu berhenti sekejap lepastu minta lagi 😊 kalau nak kepastian nanti check up baby sebulan, cuba tanya dr balik.

1y ago

thanks, same, dia stop at 60ml pastu nak Lagi, bagi 30ml then dlm 30minutes nak lagi 😅. Tak muntah. but I suspect maybe angin. I try to change formula. see how ada changes x dlm berberapa hari. thanks for sharing ya

Maybe dia tak lapar tp cuma nk dipeluk atau didodoi…