Berapa minggu ibu mgandung boleh travel jauh naik flight?

Nak tanya pndapat adakah lps trimester ptama baru ssuai naik flight dan adakah trimester ketiga kena dptkn kebenaran doc dulu?

6 Balas

saya naik flight haritu masih dalam trimester pertama nak ke trimester kedua. dia ada suh isi surat consent. apa2 berlaku atas tanggungjawab sndiri. Alhamdulillah okay

Boleh naik masa trimester pertama dan kedua. Trimester ketiga kena dapatkan surat kebenaran doktor dan surat dari syarikat penerbangan.

klo airasia ..bawah 28 week..kena minta surat dekat office airasia ja ...tpi klo atas 28week..kena ada surat Doktor...

Sy baru lps landing ni. Ok je naik flight. 28w ke atas baru kena ada surat doc

saya flight ke Sabah 2/2 kena dapatkan surat doc 29minggu masa tu ..

Tanya pada syarikat penerbangan dan dapatkan surat consent doktor.