GDM on insulin sakit tak ?

Nak tanya pengalaman ibu2 yang GDM on insulin sakit tak ? Insulin ni kene cucuk time pregnancy atau nnti lepas bersalin pun kene insulin lagi ? Yang insulin ni dah kire memang ade kencing manis ke walaupun dah bersalin nnti ?

5 Balas

cucuk tu tak sakit pun bg sy..sbb kalau kita buat betul x rasa sgt pun jarum dia..cucuk time pregnancy sahaja..nti lepas bersalin kita akan minum air gula lagi..masa tu boleh tau ada kencing manis atau gdm sahaja..biasanya lepas bersalin normal je..