Carseat baby

Nak tanya pendapat mommy, carseat baby brand apa yang sesuai n selesa untuk umur 1+ dan harga marhaen mampu milik ?

10 Balas

Follow malaysia carseat support group. Carseat beli ikut berat dan tinggi ank, also bole cari ikut bajet sis.. Not recommend beli carseat preloved yg tak tahu bila tarikh carseat expired..

saya beli carseat yang newborn hingga 4 tahun... jimat... tak perlu beli banyak2 carseat...rm300+ brand snapkis...bila dah besar.. buka je bahagian dalam tu newborn tu..

1y ago

Beli prelove yg look new sy beli rm40

sis, boleh tengok ig mamakiddies. ada promotion carseat. sy pakai carseat ni jugak, last year claim mycrs subsidi. boleh pakai sampai anak 4 tahun atau berat anak 18kg

1y ago

anak sy baru 3 bulan. tiap kali masuk kereta, memang duduk carseat. masuk kereta terus tidur 😅. alhamdulillah tak pernah meragam lagi.

Kalau boleh nak cari carseat yang selesa duk dalam tu tak nak bangun dah.. sekarang ni pakai baby carrier, baru setengah jalan dah nangis minta angkat

1y ago

kalau 1y tak sesuai dah duduk carrier. carrier tu biasa pakai awal2 sampai 3m mcm tu je sis. kalau nak berbaloi better beli yg boleh pakai sampai 12y tu. saya pakai quinton yg boleh pusing 360 tu. padding tebal, safety bagus harga pun ok.

I Baru tadi pagi I belikan utk anak Saya kat aeon big kepong, RM100 buat promotion.. memang bagus kualiti nya.. lagi boleh recline..

kalau nak yg bajet2 koopers/crolla pun ok. cari trusted brand yg ada crash exchange & senang claim warranty.

Hai mommy, tgk kat shopee. Ada je harga yg mampu milik dan review dr customer pun ok.

sist stay kat mana? mau beli second hand tak? kondisi masih bagus lagi

sy guna yg ni...alhamdulillah dpt murah sbb cliem yg b40 xsilap hri tu

1y ago

ye awk mycrs yg thn lps