Makan Masam Ketika Hamil

Nak tanya pada ibu2 yg lebih berpengalaman, betul ke ketika hamil tidak di galakan makan makanan yg masam2 seperti asam2 peket.. Sebab sy ni mmg tak jauh dgn asam lg2 sekarang tengah hamil, anak pertama lg, bila tekak rasa loya je mula cari asam.. Adakah ada apa2 effect pd kandungan sy?

2 Balas

tak tahulah. okay je kud as long bukan jeruk. saya suka masam juga tapi tak cari gula² masam ke serbuk asam ke. cari buah masam je, jambu, mangga, limau, etc. sihat pun sihat. makan nasi loya, takda selera.

boleh kot sis ,, asalkan bukan jeruk .. mcm saya kalau rasa loya saya suka makan buah sunquick ..