TOLONG JAWAB YEE IBU IBU

nak tanya pada ibu ibu , harini sy 15week 3day memang akan kerap sakit kepala yea ? masuk harini dah 4 hari kepala berdenyut denyut sakit sangat 😣😣

20 Balas

Depend jgk, stiap org xsama .. mcm sy ni dr 1st trimester smpai 2nd trimester mmg saket kepala sedia .. stiap hari sakit, makan xlalu, muntah ja stiap hari .. pg2 mmg wajib muntah xpnh xmuntah, sakit kpla tu smpai kadang xbgun .. tdoq je memanjang .. p kerja pon moody ja sbb sakit kpla selamat SV sy memahami .. msuk 3rd trimester hilang sakit kepala , aktif ja bekerja sampai SV ckp tenaga tu mcm org tak pregnant 😬

Bergantung pada ibu awak, ada setengah ibu takada alami apa apa pun. Saya kurang sakit kepala tapi sepanjang masa mual. Sis boleh pergi ke klinik kalau nak makan ubat sebab time pregnant ni takboleh suka suka makan panadol tanpa pengawasan dr

Saya dari awal sampai 12 week masih sakit kepala, badan pun lesu je. Doc kata kalau sakit bole makan ubat yg mereka bg. Skurang2 nya hilang sakit, and mommy tak stress. Moga mommy kuat ya ❤️

Depends pd org. Mcm sy 1st trimester sakit kpala teruk n alah teruk. 2nd trimester ok xde ape. Msok 3rd trimester alah n sakit kpala dtg balik n slera mkn turun byk.

Depends pada pengalaman masing² . Kalau saya pun alami juga. Cuba check tekanan darah. Atau boleh ke klinik. Kalau hb drop pun kadang boleh sebab ibu jadi pening

samada darah rendah atau kurang minum tu mommy. ubat tambah darah kk bg jgn skip tau. & bykkan minum air ya. kurang air mmg boleh buat sakit kepala.

setiap mommy tak sama. mgkin awak ada anemia ke. hb low ke. cuba dptkan penilaian kesihatan dr doctor. cakap yg awak kerap sgt sakit kpla

Sy start pregnancy smpai hujung trimester k2 bru hilang sakit kepala... klau tak hari2 nk tdoo kena sapu minyak angin.. sakit kepala hri2

Sy mengandung kali kedua ni boleh pulak dapat migraine. Doc cakap bcuz of hormone dalam badan trigger sakit2 centu

Saya masa 14w macam tu la. Rupanya saya tak sesuai obimin 🤣 tukar maltofer terus sihat zzzz tapi tu saya la