Sini ada suami-suami tak

Nak tanya orang lelaki ni prefer bini tegur macam mana ye? Letih la macam ni Nak bini yang tak membebel, memang saya jenis tak suka membebel tapi buat perangai mintak kena bebel Balik kerja pukul 10 malam, makan malam lepas tu hadap game sampai 4-5pagi baru nak masuk tido lepas tu esok tengah hari zohor baru bangun Orang kejut subuh memang liat sungguh nak bangun Mentang-mentang anak dah tak perlu kejut setiap 2jam dan anak pun tidur awal, berubah terus rutin dia.. Saya sarapan pun saya sedia sendiri saya makan sorang kadang-kadang takde apa pun kat dapur tu, saya makan coklat atau minum air 3in1 panas-panas je Bila dia terjaga saya cakap saya dah makan dia buat muka So nak kena tegur or nasihat macam mana ni? Bebel memang orang lelaki tak mau dengar terus kan? Dah suruh main game awal pagi takmau nak jugak berjaga malam

9 Balas

sama . penat tegur . pasal game ni memang laki jadi gila sikit dari pagi ke tengahari bawak ke petang, malam sampai subuh hadap jela game tu . kadang sampai dua hari macamtu . sy ignore dia, sy jaga anak mcm biasa . memang tk kacau langsung kemaruk game dia last2 pandai stop sendiri . apa dia tanya sy diamkan je . , dia lapar , makan je apa yg sy masak tanpa bunyi . peel laki ni pelik sikit . bila dia tengok kita ignore baru dia nk reti bahasa sikit hehe

suami sy pn jnis main gme x ingt dunia sis, klu dia off duty tu mmg sharian ngadap pc gme dia. klu lapa and mndi bru klua dr bilik. sy ni dhla mngndung lg dibuatnya mcm tunggul plak drumah haha nk stress pn x bleh jugak nnti ksian bby. apa yg sy buat klu stress sy bkak shopee and tt shop cci mta tgk brg2 bby ja huhu

silent treatment hahaha kalau kita last option buat mcm tu la. tegur cara baik tak jalan. nak senang kita ignore je dia. kalau dia jenis perasan, nanti dia Tanya la kenapa diam. time tu mmg kita luahkan semuanya.

4w ago

Betul. Mcm laki saya, silent treatment menjadi. Time tu apa saya nak walaupun berjalan ronda2 naik kereta tengah malam pukul 1-2pagi pun dia ok je. Ajak breakfast kat CH pun dia ikut je sbb nak pujuk saya. Saya saje nak kenakan balik. Sbb laki ni kena silent treatment. Mcm laki saya tanya pape saya angguk geleng je. Kalau dia tanya kenapa, saya diam je. Dia ajak borak pun saya diam je main dgn anak/main phone. Kalau bebel kang, dia bebel balik haha lagi sakit hati

suami saya pun kene bebel dulu baru nk buat..tu pun lambet lagi..kene silent treatment dengan anak no 2 baru lah bergerak time tu tak payah tolong dah,kau buat pun aku sakit hati dah

Buat silent treatment sis...anggap mcm dia xde kt rumah tu... Dia tnya sepatah, jwb sepatah je...abaikan dia bia dia rse...nnti sedo lah dia y dia perlukan seseorg disisi

stakat nie sye gne 3 cara: 1) mbebel 2) drama air mata 3) pillowtalk sblum tdo.. ikut la cara mne yg jd..tp yg pasti, tegur suami memg kne brulang.. bkn skali 2 trus jd 🤣

4w ago

kdg nak pillow talk tu pun ssh, sbb kita plg lewat tdo jam 12 dia men gme smpai ke subuh. jd bila msa nya nk pillow talk 🥲 sedihnyaa rasaaaa..

saya buat diam je silent treatment,, org laki ni tksuka kita tkambik kisah pasal dia

cuba tegur direct

off kilang. hehe