Pregnancy 10weeks

Hi. Nak tanya. Ok kah kalau time pregnant ni tidak makan nasi 😅 sudah try makan mesti muntah.. hidu bau nasi pun macam hidu bau ubat 🥲 makan pun susah tekak mahu telan. Sekarang ni makan mee hun, mee kuning dengan kuew teow seja.. ubat semua memang ada makan juga.

1 Balas

Hi awak sama la saya pun tak lalu langsung makan nasi. I started not eating nasi since week 7-8 sebab alahan teruk sangat memang nampak nasi pun nak marah. Tapi pernah scan week 9 alhamdulillah baby growing and semua normal now dah week 11. I still rarely eat nasi until now. Maybe if rasa kena makan something heavy, makan nasi yang dah sejuk or gantikan dengan source carbs yang lain.