Uri kat bawah

Hi nak tanya, normal ke kalau uri baby masih berada di bawah? Ada any risiko ke? Btw sy 15w2d preggy.

15 Balas

saya pn uri kt bawah masa scan 18weeks hritu xpe sbb kandungan masih kecil dia akan naik balik sy uri kt bwh + bby songsang skli doc ckp jgn risau sbb byk masa lagi dia nk pusing and uri nk naik nti nk dkt bersalin br risau uri kat bawah hehe jgn risau masih bru bby msih kecik 🥰

normal wak..sy pn dlu scan 19w doc bgtau uri kt bwah risau gak sbb 1st mom kn xtau apa² tp jgn risau nnt dia akan naik atas sndiri...sy buat detail scan 22w doc gtau uri dah kt atas..just jgn buat keje berat2..

15w2d awal lg. masih bnyk masa utk uri ke atas. tak perlu risau. lain la kalau dh 35w uri masih kat bwh yg ni perlu risau. kemungkinan utk bersalin secara pembedahan adalah tinggi.

tak perlu buat apa2. jangan pergi mengurut. ruang dlm rahim awak masih luas. uri boleh naik semula. jadi jangan risau.

Tunggu 28 w baru boleh tentukan uri betul2 dkt bawah or dah naik. Normal je sebelum 28w uri masih kat bawah..

tggu 20weeks ke atas ok or 25weeks nnt Dr scan diq akan bg thu klu 25 still kat bwa bru Dr akan ckp xnormal

15w tu boleh jd je harini scan kat bawah, esok scan kat tepi lusa scan kat atas minggu depan scan kat bwh

normal..saya waktu 20week Dr cakap uri kat bawah..masuk 25week alhamdulillah uri dah naik kat atas

Saya ada baca kalau uri kat bawah perbanyakkan sujud bg uri naik ke atas balik

normal je sis. ruang masih besar lg nnt uri boleh pusing naik atas balik.