39week 6day

Nak tanya? Normal ke kalau masa skrg baby da kurang bergerak, dia rase mngeras je

14 Balas

sis,kurang bergerak tu normal tp makesure bergerak ya,kalau lama x bgerak sis kene kejutkan,baby u last2 mcm ni jgn bg tdo sgt nnti kuning tggi,kurangkan tdo siang ya..ibu msti byk jln u mudhkan bersalin

normal tu. ruang dah sempit, kurang gerakan. but tetap kena kira. mengeras pun mmg, latihan otot utk real contraction nnt.

Yes, bcz baby is bigger and x cukup space for baby to gerak as much. But if notice x gerak, then visit doc ASAP.

Mmg mcm tu sis sy skrg 38weeks baby mengeras ja n balik2 rasa nak berak tpi bila pg tandas tak kluar pun...

Dh dekat nk bsalin,,bnyakkan bjln biar senang bsalin nty,,smga ibu & anak sehat,,jgn stress2

Sama sy da 37w mgeras je kerap..gerak ada masa kuat ada msa kurang

Tanda nk bersalin , siap sedia ke hosp sis , jgn tunggu2

Normal sis.. Baby dah besar.. Pergerakan dah terhad

Saya 36 minggu da sis bby pun kurang gerak ..

Waa..tanda nak bersalin dah tu sis..👏👏