sakit nk membuang lepas bersalin

Nak tanya, normal ke kalau lepas bersalin masih rasa sakit kat tempat jahit time nak membuang? X kira sembelit @ tak, kalau sy mesti rasa sakit kat tmpt jahit tu..

6 Balas

Macam saya Tak, sebab najis lembut. So tak perlu meneran sangat. Lagi pun doktor bagi saya ubat untuk lembutkan najis. And kene makan buah oren manis yg bontot berlubang tu sepaya cepat luka sembuh. Tapi ada yang kata tak bole bergantung dengan ubat sangat. Kene makan makanan yang budah lawas.

Minum air suam banyak boleh lembutkan najis...jadi, x sakit..yg menyebabkan sakit, x makan buah, sayur & kurang minum air, sebabtu sembelit & x buang air besar setiap hari

Kalau ada luka jahitan memang sakit n tak selesa nak duduk atau membuang..tp kalau sakit sgt2..baik jumpa dok..takut ada ape2 pulak kan..

Nak tanye kalau lepas dijahit tu kan .. nk berak bole ke insert ubt or minum ? bg mudah

4y ago

okay2 thanks u info sis ..

Normal. Tapi kalau sakit berpanjangan sis kena berjunpa dokter laa ye.

Klu rase sakit LG...pergi klinik...jgn malu😊