Alahan lagi

Hi nak tanya normal ke dah 17 week masih ada alahan ? makan nasi masih tak boleh. Selalu ya dah masuk trsmester 2 dah takde alahan kan. #ingintahu #bantusharing

26 Balas

Saya terbalik pulak,masa awal trimister alahan takde teruk sgt,now dah 32 week 2 day alahan makin teruk.Asal makan makanan kuat bau dia mesti keluar balik,sama saya elak makanan pedas dan berminyak juga skrg,kalau tak lagi teruk muntah muntah.minum oren or makan biskut pun tak boleh masuk tekak.Masuk kejap pastu berapa minit akan keluar balik.Sabar jelah yer mommy,yg penting baby dlm keadaan sihat