muntah susu keluar ikut hidung

Nak tanya, normal ke bayi baru lahir muntah susu ikut mulut and ada keluar jgk ikut hidung?

1 Balas

Normal tp kena sentiasa alert.. takut baby tersedak susu.. baby sy pun sama.. skrg baru masuk 2 bulan, alhamdulillah dh tak jadi mcm tu dh.. minggu2 awal lahir boleh dikatakan hari2 mcm tu.. risau jgk.. nurse bgtau suh tinggikan bantal dia masa tdo @ bg baby tdo mengiring supaya lebihan susu keluar ikut mulut dan sentiasa sendawakan baby selepas menyusu.

3y ago

klu bayi tu susah nak sendawa mcm mana ? bahaya ke .anak saya selalu muntah susu and kuar ikut hidung sikit . and susah nak dengar dia sendawa.