Baby asyik lapar

Nak tanya normal ke baby umur sebulan banyak minum susu sampai termuntah2 susu ?

3 Balas

baby muntah sbb overload tu x normal.. kadang bby xtwu dye nk susu atau nk isap je.. mommy kne la jaga.. normally baby sbulan minum xde la byk.. 30ml 60ml 90ml.. burp kn bby lepas feed.. xpon burp kn antara susu tu.. cntoh minum 60ml, 30ml tu burp then minum lagi.. position kn bby senget.. tkot tgh tidor then muntah x perasan.. kadang muntah sbb angin.. urut sikit perut bby masa tukar pmpers..

normal. baby cepat hadam masa ni. yg muntah susu tu sendawakan dia , lagipun keadaan dlm perut dia belum cukup matang, .nanti masuk 3 bulan ke atas baru slowly dia mintak susu. 2 @ 3 jam sekali. muntah susu pun jarang2 dah.

Terima kasih semua. Risau juga kalau terbagi susu overload.