Normal ke?

Hi. Nak tanya, normal ke 14w masih ada rasa mual loya? Ingat week 14 dah boleh rasa nikmat makan sekali tak lalu, makan sikit loya

16 Balas

AHAHAHAH BELOM SIS .. sebelum tk masuk trimester yg kedua atau sebelum sis lagi 1 minggu nk masuk 19 week jgn mimpi la dpt selera AHAHHAHAHA saya ni sis menangis merengek mcm budak tkdpt aiskrim , sbb saya hilang selera makan tpi tak dela teruk sgt kalau makann yg saya craving tu mungkin hbis .. saya bila lapar rse nk muntah dh mkn rasa nak muntah .. penin laki saya bertabah la ya sis saya asyik ii nangis je tkthu kenapa AHAHHAAHHAH dhla firstime

sama kita. raya baru ni terpaksa masak jenuh la melepek.. pastu kakak adik balik dorg masak smpai depan boleh bau😅. pergi dapur ,bilik air je siap laa loya. baru rasa bahagia 14 minggu org kata alahan dah hilang. tp masa anak sulong dah merasa 9 bulan mabuk. kepala tu la tak tahan pening jenih mmg hb low.pinau rasa

Sis kite samaaaaa. Tapi mual tu bila kat umah sendiri and office je . Bila balik kampung sikit pon mual or muntah tkde 😂 saya sampai skrg tak bole bau fridge and bau wap nasi yg tgh masak . Peningggggg otakkkk kuuuuuuu

saya 14 week skrg..masih ada loya, pitam dan muntah pg dan mlm..sebelum ni pg ja..mlm jrg..seminggu skali ja kot malam..tp skrg pg dan malam..ada hri xmuntah..saya pun ingat masok 14 week dh tak rasa..tp ada ja lg

This is my 4th pregnancy dah masuk 17weeks pun loya2 lagi mkn semua tak kena lagi. Lain ibu lain alahan dear so dont worry ya. Cuba banyakkan pengambilan sayur, kekacang and buah je. Take care k

10mo ago

Okayy. Thank you sis 🥰

Semoga sis kuat dan tabah menghadapi nya. Alahan usually beransur hilang bila masuk 2nd trim tapi mmg ada certain ibu yg alahan dia lmbt sikit nk habis. Sabar ya ...

sy pon sama sis.. da 14 weeks pon still mual, pening lagi.. badan tak bermaya lgsg. rasa lapar tp bila tgk mknan nak muntah.. rasa tak lalu nk mkn huhuh sedih rasa

saya masa 14w masih muntah2 macam awal2 dulu, dah 15w still sama lagi, nasi lauk masih tak boleh makan lg, harap2 cepatlah alahan kita ni berlalu 🫠

Sy 15 weeks, still loye2 pening xhlg2. Mnum air ksg auto muntah, kembang tekak. Slre mkn pn xde. Aritu mse checkup ade tye doc, die ckp normal tu

Sy dah 17w pn masih lg mual2 sis.. Dr 4w ke 14w lg teruk..xde selera mkn dan asyik muntah je, ni ada hari trtntu dia jd mual dan bnyk air liur

10mo ago

Btl sis. Ble byk air liur tu mlt rse payau mcm mnum air sungai eeee kembg tekak kembg otak sume kembg. Mkn ubat thn muntah pn sme je, die nk muntah die muntah jgk