Vaksin rotavirus

Hi nak tanya mummy2 semua ambil ke vaksin rotavirus utk baby? Baby sy nak masuk 6 bulan dah sempat lagi tak ambil vaksin rota?

6 Balas

Vaccine rotavirus kene amek sblm baby start mkn sis which mean 6 bln.. Die kene amek 2 dos xsilap sy.. 2 dos tu kene jarak 4 mggu xsilap.. Apa² sis boleh call klinik dl tanyakan.. Sbb sy ade call klinik utk anak juga n klinik ckp mcm tu.. Now anak sy umo baru 4 bln

Sis inj utk rota virus ade la.. Pneumococol.. Jgn ambik dkt swasta.. Skrg gov dah start bagi vaccine tu...nurse akan bg tahu klu akk tanya sama nurse

3y ago

nope not same. rotavirus is for gut. pneumococal is to prevent pneumonia

anak saya ambik rotavirus masa umur 2 bulan, 4bulan dan last dos 5bulan.

setahu saya vaccine rotavirus ni ambil seblm baby usia 2 bulan sis.

Kalau clinic dah saran kan, better ambik.

Elok amek