Folic Acid

Hi, nak tanya mummies semua ada tak apa apa makanan(buah atau sayuran) yang boleh gantikan folic acid? Saya ni sejenis yang susah sangat nak makan pil. Tq

4 Balas

erm mkn banyak buah sis dan sayur,air oren pon asid folic jugak tapi actually asid folic penting ..dan pil asid folic tu kecik sangt ...sy pon sblum ni mmng susah sngt nak mkn pil2 ni tapi sy cuba jugak ...

Jgn bg diri pilihn, paksa ja diri utk makan. Acid folid kecik dan tkda rasa apa sgt. Demi anak. Bahaya utk tumbesaran kalau tak ambil.

better ambik je pil. brand hovid kecik aje pil nye. dalam makanan mmg ada folic acid tapi takut tak cukup.

Pil tu kecik je sis telan sambil minum air tak rasa langsung