Fully BF

nak tanya mommy².. sy fully BF anak umur baru sbln lbh.. boleh makan sushi tak?ke ade efek kat baby?

2 Balas

Pengalaman sy. Masa preggy mmg xsentuh sushi esp raw sbb tkut infeksi.. So lepas pantang 40 hari husband bawak la mkn shushi. Esoknya demam muntah2, kena bengkak susu. Check darah ad infeksi. So, dh xberani nk mkn. Tp skrg dh boleh mkn balik. Alhamdulillah dh okay. Now baby 9 months old and fully breastfeed baby lagi.

5y ago

Yes.. Wwlcome 😊

blh mkn sushi y cooked . jgn mkn sushi y jenis mentah je sbb tkot ad kuman . klau rajin buat sdri lg bgus huhu

5y ago

alrite.. thank you