Fully bf mommy jadi alergic makanan?

Hi mommy semua. Dekat sini ada tak mommy yang fully bf tanpa campur susu formula? Kalau ada nak tanya mommy yang full bf tu ada alergic makanan tak? Macam saya sebelom ni elok je makan udang then lepas je bersalin fully bf tiba tiba tak boleh makan udang badan jadi gatal gatal #pleasehelp

2 Balas

Biasanya allergy ni ada kena mengena dgn histamine tinggi dlm badan. Stress, tak cukup tidur, penat boleh naikkan histamine. Mungkin kena byk rehat.. bykkan makan makanan yg antihistamine pastu nanti try balik mkn udang tgk ok tak.

Sy fully bf jugak tak de campur susu fm. so far tak de allergic dgn makanan. semua yg boleh makan, Sy makan je alhamdulillah ok