Pergerakan baby

Nak tanya mommy y baru start rasa pergerakan baby pada 16wks - 18wks ni,mommy rasa hari2 ke? Mcm sy bkn hari2 rasa pergerakan tu. Kadang seminggu mcm skali, 2x je. Normal ke?

5 Balas

Normal awak sebab 18w baby masih kecil & besar lagi ruang utk dia golek2. Nanti dah 20w ke atas baby makin besar & ruang pun makin sempit & siap laa hari2 mommy akan rasa baby bersilat kt dlm 😆

7mo ago

16w juga, tapi macam mana nak kesan yang baby tengah bergerak? Rasa denyut2 ke atau rasa geli2?

Dia rasa mcm mana ya? Saya kdg2 rasa perut mengeras/denyut. Tp tak pasti itu gas ke atau bby.

normal kot..sy stakat ni bru 2 kali rasa.. tu pun jrk 2/3 hari..skrg bru 16w6hari

hari2 pastu stiap mlm pulak tu🥲 Time sy nak tdur juga rasa si kecik ni aktif

Sy 16w rasa kdg2 je