Berpantang

Nak tanya mommy mommy yang berpantang tu semua jaga tak makan sampai 44hari, sya baru 20hari rasa craving macam macam dah makanan. 😅

20 Balas

Tak pun awak, pantang czer kali kedua makan je apa ada dkt rumah ni.. kecuali benda yg allergik.. Sebab nk mnjaga anak 3y dgn NB tak mnyempatnya nak jaga makan..just makan makanan yg berkhasiat & sihat..

tak pantang pun sis first week suami masak sup sayur , minggu ke dua terus mcd pantang nampak ada la hahaha alhamdulillah bentan ke apa ke tak ada pun as long as u happy teruskan 😁

kalau xde elekgik boleh je makan . org kata telor bagus tp saya x makan sbb sy dari dulu kalau de luka xleh makan telur memng cpt effect de menanah tu . ikot pada badan masing ii ye

Saya czer 2x, saya makan ja semua… kari ka telur ka ayam ka semua saya makan. Tapi kena tengok jugak kalau ada allergic apa2 better jangan laa…

pantang yang betul adalah jangan ambik makanan yg tidak sihat. makanan berminyak,tinggi gula & berlebihan bila makan.

sy jaga makan yg panas² macam halia,lada hitam dsb yg trigger kuning baby. yg lain tu sy makan ja. takda pantang sgt kalau sy

setakat 16 hari masih okay berpantang .. niat nk diet n jaga mkn .. insyaAllah capai 44 hari pntang mkn

Boleh je, lebihkan protein, vitamin minerals as in sayur & kurangkn part gula/karbohidrat

Yg penting jgn bagi mak @ mentua nampak sis 😂 hehehe nanti di kecam

sy makan jak smuaa .