Sebelum disahkan pregnant..

Nak tanya Mommies sikit la, sebelum betul2 disahkan pregnant, korang ada firasat tak yang korang tengah pregnant? Atau memang tak rasa pape langsung? Sekadar ingin tahu 😅 mommies boleh share pengalaman masing2. ❤️

30 Balas

Mcm saya period selalu dtg awl..tiba lmbt 2hari saya rasa plik gak laa tpi wat xthu je masa tu lps 4 hari lmbt terus check upt Alhamdulillah positif sblm ni sakit2 bahagian dada gak..sakit blkg lebih kurang nk period lps seminggu check lg xcaya😅

Macam saya, ada syak je lah. Sebab tak datang2 period. Tapi tak buat upt pun lagi masa tu. Kahwin bulan Dec. Bulan Jan still period tapi Feb dah tak datang period. Sebelum kahwin, period mmg teratur. Bila check upt, betul mengandung

Sy selalu teringin nak peluk belai baby sampai termimpi2 peluk baby kecil. Betul2 rasa sayang sgt kt baby tu. Sblum ni xda pon jd mcm tu. Dr situ dpt rasa, sebulan lbh xmai period trus cek upt. Alhamdulillah positive 😍🤗

Mcm saya sblum miss period dh muntah mcm morning sickness waktu pagi 🤔 haaa terus mcm uihh pregnant ke. Cukup 5 week di sah kn pregnant. Alahan come all the way till end of 1st tri 😂 tu firasat obviously sgt pula

firasat prgnt tu mmng ad..mla2 xpcya sbb sblm cek ad jtuh n xda pa2 pndrhan..p beli prgnt test lpas 2mnggu jtuh..line mnunjukkn 2garis..trkjut jga btl kaa ni..alhamdulilah kandungn nk msuk 8bln dh..😊

mcm sy tibe period lewat smpai 10 hri and then jd gastric terukk.. sakit perut plak mcm period pains jer.. bila p klnik scan xnmpak tp test upt positive.. alhamdulillah... first baby

sya tiap2 bulan kira hari subur..bila dah lewat dtg period,tak sabar dan cepat2 la gi beli dan test upt..tak sangka positif😍 alhamdulillah skrg dah masuk 36minggu..

Ada juga la firasat tapi bila chck tkde line then pasrah. Once dah lambat period and tak sihat yang amat baru pergi klinik n discover pregnant.

Dalam tgu masa utk period tu, perut cramp, tp xperiod, dada mcm sakit, teringin mangga muda. Hari ke6 lewat period check upt. Alhamdulillah.

Macam saya seminggu sebelum.. Breast skit, muntah smpai lembik xtau pasaipa tutup lewat sehari Saja2 nk test double line terang