4 weeks - spotting

Hi nak tanya mommies semua, hrini saya 4 weeks 5 days, dan tiba2 ada spotting macam blood strains warna light red, tapi sikit sahaja. ternampak dalam toilet bowl lepas buang air kecil. dah jumpa doctor dan buat urine test untuk make sure spotting bukan dari urine tapi dari vagina, doctor cakap most likely normal spotting part of implantation process, dan hanya perlu monitor. kemungkinan jugak sbb saya ada bersama suami semalam. ada yg experience light spotting juga?

2 Balas

Betul ckp doktor. Banyakkan bedrest. Klu boleh awal kehamilan elak dulu bersama sbb proses penempelan dan kejadian manusia berlaku dlm rahim tu. Ada yg organ kewanitaan yg sensitif. Bersama tu suatu aktiviti yg berat. Jika nak juga, buatlah secara gentle

normal, ada yg kuar spotting sikit ada yg tak de..sy alhamdulillah tkde kuar..