Kaki bengkak - Bersalin ceaser

Nak tanya.. memang siapa2 yang ada kaki bengkak akan bersalin ceaser ke? Sebab saya ada baca artikel, kaki bengkak ni sebab dari tekanan darah dan menyebabkan air ketuban baby kurang.. then ibu terpaksa bersalin secara ceaser.. Ada yang pernah selamat bersalin normal ke? sebab mostly semua ceaser 😢 #firstbaby

4 Balas

kaki bengkak tu bkn sebab drah tinggi je.. kdang byk jln, lama berdiri,salah posisi duduk pn bleh bengkak.. klau nmpak kaki bengkak try sapu minyak urut sikit2, duduk tegak atas kerusi & buat senaman kaki. masa tidur pastikan kedudukan kaki tinggi.. boleh rujuk nota dlm buku pink..

kaki bengkak normal org mengandung selalu alami kalau dekat² dah nak bersalin . klu kena czer tu sbb ada masalah lain ..klu bukan dari baby ..dari ibu...

adik ipar Saya dulu kaki bengkak jugaa alhamdulillah die bersalin normal.Banyak faktor yang buat kaki bengkak nie sis.Moga dipermudahkan ye

x semestinya kaki bengkak bersalin ceaser Sis.. bole sja bersalin normal..

4y ago

kaki bengkak sebab banyak jalan dan selalu duduk kaki tergantung... insyallah boleh normal