Anak Kurang Susu

Nak tanya memang baby 3bulan lebih nie kurang menyusu ke?dia akan menyusu bila betul-betul lapar je,saya risau takut ganggu berat dia nanti😥Ada tak anak ibu-ibu sama macam nie?

8 Balas

Sy perasan jgk mcm tu. Tp sy bg je susu ikut jam n ikut demand. Dua2 sekali. 😆😆 klau ikut demandnya selalunya tidur. Ikut jam, tmbah energy. 🤣 2-3jam sekali mmg bg je klau x mintak. Cuma klau blum wktu, ank demand sy kurangkan oz sbb sblumnya dh bg.

ada baca kalau lebih 3 jam dia tak mintak nak nyusu, kita kena kejut bagi juga. takut baby dehydration. lagi cuaca negara kita ni panas. takut stroke haba pula. cuma kalau waktu tidur malam je tak perlu kejut untuk minum.

Ank saye pon sama.. bila mlm kurang menyusu die lebih nk tdo.. kdg² sampai 7 jam tdo baru die bangun utk susu.. pastu sambung balik tdo.. baby minum susu fm je…

1y ago

Hrp normal la kan

Baby sy 2 bulan lebih pun sy mcm perasan dia mcmtu. Normal kot. Sy plk jenis bagi susu ikut demand anak je x pakse2.. paksa kan overfeeding lak

1y ago

Itula,sy hrp normal la..risau😔

wehh sama dngn anak saya 2 bulan nak masuk 3 dah ...kadang gap sampai 4-5 jam....risau betul ...anak sye susu fm ...

1y ago

YaAllah sis kite geng anak saya 2bulan21hari dah kurang nyusu tidur pulak kerap sangat

ye semalam pi timbang 3 bulan ,berat naik 400 gram je 😌sedih betul bmi dh jatuh line kuning daa

same la 2bulan lebih nk masuk 3bulan susah betul nk susu , betul ii lapa baru dia minum . emmmm

1y ago

Kan,klu x mmg die tolak smpi ngamuk2,padahal kita nk bg susu je😔

Sama ank sy, 2bulan lebih, risau sgt, kdg nk minum 2oz pun bkn main ssh, 😭 gap pun lma

1y ago

Kite sama sis susah hati betul takut next checkup berat turun jer hm