18weeks of pregnancy

Nak tanya, mcm ni ke feeling org pregnant kalau baring nak tukar posisi ke kiri kanan sakit sgt bahagian bawah perut, sama la kalau bangun melangkah nak berjalan pun sakit bahagian yg sama. Sakit yg nyeri mencucuk2. Ni first pregnancy saya. mmg rasa sakit mcm ni ke? Sebelum ni tak rasa mcm ni. Since 2 minggu lepas baru rasa sakit. Nak tunggu checkup tanya doc lambat lagi appt saya. Share pengalaman if ada yg sama mcm saya please, baru 18w belum 30w keatas lagi taktau lah mcm mana?

2 Balas

sme mcm saya. jd apa sy buat bila duduk tu, elakkn mengangkang/duduk bersila. duduk atas kerusi elok2 atau bersimpuh utk kurgkn sakit

normal... elakkn ddk atas lntai simen.. klau boleh alas punggung... perubhan horman dan urat² dlm bdn tu.