Merancang secara normal

Nak tanya, mcm mana nk merancang tanpa sebarang protection. Siapa kat sini ada tips? Sy dh baca byk article pasal method ni tapi masih tak faham & rasa tak secure. Tq ☺️

10 Balas

mcm sy, ktorg mmg lepas luar. huhu. sbb sy dh try makan ubat, tp lepas makan tu jd grumpy asyik nk marah org je hormon tak balance. so far alhamdulillah berkesan sbb period sy teratur, cuma kena alert dgn waktu subur tu lah bila. dedua husband and wife kena give and take benda ni.

saya pun merancng sndri..kalau terlepas saya makan pil emergncy postinor.. apa2 pun kena bincang dengan suami. kena give and take.better guna kondom.wlaupun guna kondom kena secure juga.suh suami pancut luar

1y ago

Pil emergency tu mahal x sis

sy merancng sndri 6tahun..hihihi..thun ni bru teringin nk ada baby blik..bab ni dua2 kna bg give and take..pling penting kna berhati2 la klu bersama tu...takut terlajak perahu..hihihi😂

pakai kondom, pancut luar or bersama masa waktu bukan subur. Kalo sis free boleh join grup telegram mama tuk kita kongsi ilmu n sembang santai https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Dwnld apps je sis.. sy merancg sndri je... ok ke buang dlm pn.. tp kne tau waktu subur kte la.. sy gne apps je sis..

Cara merancang sendiri ni, bila suami isteri 'bersama' air mani jangan buang dalam rahim. Buang di luar

kalau period regular, wktu subut tu seeloknya pki kondom utk lebih slmt. Kena bincang dgn suami.

Suami la kne lepas di luar. Tarik cpt2 😂 ada lelaki yg x pandai. Smua bgantung pd suami puan

Kalau lepas dalam waktu tak subur boleh ke? Risau pulak

Saya pun merancang sendiri, kene behati2 kot hihi..