Selsema

Maaf saya nak tanya, kalau kita demam or selsema boleh x amik penadol or beli ubat kat farmasi je?. Sebab ada setengah orng bagi tau masa hamil jangan amik sebarang ubat tanpa nasihat doktor. Minta tolong jelaskan.

7 Balas

boleh...sy pun dulu masa 3 bln pertama kerap dmam...mkn pnadol biasa je utk thn sakit...ubt selsema kalau bole elakkan...panadol pun jgn kerap sgt...incase tak than sgt bru amik...kalau bole than,than laa skit...

Lebih baik ke klinik dan minta ubat daripada doktor. Make sure inform doktor yg sis tengah mengandung. Doktor akan bagi ubat yang sesuai

Ubat selesema kena ambik dkt kk. Dia akan bagi yang 10mg je. Sesuai dengan kita yang sedang hamil ☺️

jumpa doctor yer. tgh pregnant tak blj sesuka hati ambil ubat

Boleh, janji atas arahan doc dan sesuai utk ibu mengandung

Pegi klinik..doktor akan bagi dos yg selamat..

prgi jek Kkm nti dia bg ubat yg sesuai