OPK

hi, nak tanya.. mcm mana cara gunakan opk (test kesuburan) ye ? ada siapa2 blh bantu ..

1 Balas

Disarankan start opk pada cd 10 hingga jumpa hari ovulasi dan berhenti celup jika opk samar smula dan mnjadi dpo1. Step opk-puasa air 2 atau 3 jam dan test seawal jam 11pagi sehingga 8 malam sahaja. Valid-11am -8 pm Tak valid-8.01pm-10.55 Bila line sama terang @ line dpn lg terang dr belakang, boleh bd 🙂

5y ago

Dpo ni maksud day past ovulation. Cara kira dpo ni, katakan dua hari dpt opk +, dan hari ketiga bila celup opk jadi -, maka hari ketiga tu akan jadi dpo1.