3bulan berat 5.74 tinggi 62cm

Hi nak tanya macam mana nak naikkan berat baby, hri ni check nurse kata BMI anak tak normal, susu apa yang okay ya? Sekarang anak minum s26 gold. Masa 2bulan hritu berat anak 4.96

5 Balas

brand susu xpenting sebenarnya. yg penting baby sis minum susu on time jgn tunggu lapar. paling bagus kalau sis breastfeed dia lg cepat naik berat 😊

2y ago

Enfalac okay ya? Kena try n error la kan. Minum milk booster apa ya?

Apa jenis susu pun bole. Asalkn kenyang dan tidur yg cukup. Ms tidur tu yg penting utk naiikn berat bdn.

2y ago

Biasanya 13-15 jam sehari. Amik ms tidur yg panjang waktu mlm, dan siang sekejap2. Had kan waktu main dia. Takut baby letih. Satu lagi, kalau baby asyik menangis juga boleh menurunkan berat badan sbb x cukup tidur dan x selesa.

Anak saya 3 bulan pun sama berat/tinggi dgn anak sis tapi nurse cakap ok je. Normal

anak sis lelaki ke perempuan . anak saya 4 bulan berat 4.86 pastu tinggi 58 bmi normal je

2y ago

Anak saya lelaki

dumex, dutchbaby