Buka buku pink

Hi,nak tanya macam mana nak buat appointment buka buku pink di klinik kerajaan? Ada sesiapa tahu link/website? Terima kasih

5 Balas

google tempat tinggal awak tu jatuh bawah jurisdiction KK mana. then google no telefon dia, then call. dia akan setkan appointment. selalunya kalau kawasan besar, ada certain2 hari je awak boleh buat check up ibu mengandung ni. kalau call tak berangkat, mcm saya dulu, klinik desa. walk in aje. rupanya telefon dia rosak 🤣 lepas tu nurse tu bg no phone dia, ada apapehal dia ws aje direct ke saya

8mo ago

iyee rasa mcm special gitu 🤣 sebab klinik desa kan, jadi dia tak ramai patient . waktu tu PKP pulak.

Boleh direct g terus kk.. lebih bagus klu g time 8w.. terus buat buku.. ada setengah kk klu kecik dr tu klu dtg kk, dorg suh buat urin test n pastu bg date untuk dtg bukak buku..

boleh buat online je mama,search nama kk yg berdekatan..nti kk akn bg data untuk dtg buat buku pink masa 8minggu

call tanya samada rumah yg puan duduk tu kk tu cover or kk mana yg cover. pastu kalau dh sahih buat la appointment

8mo ago

baik..terima kasih puan 🌹

Call KKIA berdekatan awak. Kalau tak berangkat baru walk in untuk dapatkan tarikh temujanji.

8mo ago

Sama-sama. Jaga diri🌹