Kerja rumah

Nak tanya lh ada x dkt snie awl2 mengandung, mcm kerja2 rumah buat x? lagi2 yg ibu2 berkerja, lepas balik kerja buat x kerja2 rumah mcm memasak ke? boleh kongsi di snie?

23 Balas

Saya . kerja lebih 12 jam sebb keje kilang kan . balik , kena msak . basuh baju & buat keje2 rumah . bila dpat cuti smggu skali , saya mop lantai , buang sawang , cuci kipas , kemas satu rumah . bila malam2 memg sakit laa bdan2 sampai nangis . suh suami urutkan , dan dia pun bebel2 sebb buat keje rumah . tp bg saya , satu kepuasan bila ada keje nak dibuat . saya jnis cpat bosan kalau takde keje nk buat . dah sarat niy , da dduk dgn keluarga sy sndiri , family suh berehat je tk buat keje rumah . sy bangun pagi2 buat keje rumah mcm sapu smpah & bsuh pggan je . yg lain sy memg tk buat da wlaupun dah tk bekerja . sebb makin berat bwak perut . sakit pulak mkin truk .

Awal2 mengandung ni org kata baby@fetus sgt fragile.. Jgn ikutkan bdn sgt.. Lain org lain bdn.. Wlupun sis x rasa penat, baby kt dlm kita xtau.. Hati2 sis.. 🌹❤️

saya sampai skrg buat lagi kerja rumah masak selagi larat. siang ngasuh anak org.. kalau xlarat saya xkan buat... mmg tebaring je..