Tidurkan Bayi2 bulan

Hi ibu2, blh x share tips mcm mna nak bagi anak tdur lena waktu siang. Asal letak kat tilam mesti xnk tdr. Tpi bila bawa keluar rmh auto tertdr. Ssh la nk buat kerja2 kat rmh

6 Balas

mcm bby saya lebih suka tidur dekat tilam berbanding di dukung atau letak dalam buaian. mmy kene pastikan dia sentiasa kenyang, pampers tukar, kadang bby takselesa tu. sometimes bby pun boleh rasa bosan so mmy kene selalu borak2 dgn bby, buat tummy time dgn bby, mcm saya akan borak2 or nyanyi utk dia time dia dah bangun dalam sejam or lebih, dia akan penat, then susukan dia mesti best tidur hehe. mmg nyenyak je tidur, bangun sebab lapar je, and saya akan susukan dia dalam posisi baring, nanti dia akan sambung tidur balik hihi. tapi jgn lupa sendawakan bby, baru tidur dia selesa. try taw ❤️

Baby saya start masuk umur 2 bulan ritu kerap jaga , sekarang pun sama 3 bulan ni . Saya letak atas bouncer ja bagi tengok saya buat kerja ka mandi sambil sembang . Lama2 dia tidur sendiri penat bermain , menjerit , mengagah , gelak la apa . Saya pastikan pampers tukar , susu kenyang sebelum tu . Dah ada yang electronic tu tak jalan , bouncer hat biasa jugak dia mau duduk dengan buaian biasa itupun kdg2 ja tidur . Dia more to atas katil kalau nyenyak , atas tilam bawah kena letak baju kita dah pakai takpa la lama tidur sebab ada bau kita .

2y ago

sya dah beli dah bouncer tu baby x suka ddk kat situ. mgkin nak kena latih kot supaya terbiasa 🥲

Cuba bf bby dlm keadaan baring

2y ago

dah cuba dekat sejam lbih tggu baby tertdr tpi baby tetap xnk tdr 😭 klau mlm elok pula bila bgi bf smbil baring, baby tdr lena smpai pagi. tpi bila nk bgi tdr sblh pagi ja ssh sgt nak tdr. gendong2 kat tgn bru tdr, bila letak kat katil trs bgn.

umur berapa anak awk tu ?

Samala sis..

Sama sisss. 😢

2y ago

Hahahhaha lega sikit sis kalau ad buai tu badan kurang sikit lenguh. Kalau nak jimat sikit beli kt carousel